Ιστορική Αναδρομή του Συνεταιρισμού

Συνεταιρισμός
… μια ανάγκη … μια ιδέα … μια ιστορία … με μέλλον

Το Σεπτέμβρη του 1941 το Υπουργείο Εργασίας εγκρίνει το πρώτο καταστατικό του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Προσωπικού Η.Ε.Α.Π.

Συνάδελφοι της Ηλεκτρικής εταιρείας, εκείνα τα δύσκολα χρόνια, δημιούργησαν τον πρώτο Συνεταιρισμό, με σκοπό να εξασφαλίσουν τα βασικά είδη διατροφής κυρίως ζάχαρη, γάλα, ψωμί, φασόλια, ελαιόλαδο, όλα με σκληρό ζύγι σε οκάδες, κάτι δηλ. σαν δελτίο σε κάποια αποθήκη στην οδό Αριστείδου.

Την 24/5/1948 υπογράφεται το μισθωτήριο του νέου πρατηρίου επί της οδού Φειδίου 3Γ, όπου και λειτουργεί πιο οργανωμένα, διαθέτοντας στα μέλη του πέραν των βασικών ειδών διατροφής και υφάσματα.

Το 1952 καινοτομεί εκδίδοντας τον α’ οδηγό συμβεβλημένων καταστημάτων.

Το 1963 ο Συνεταιρισμός μεταφέρεται στο ιδιόκτητο κτίριο επί της οδού Γραβιάς 8 και εκεί λειτουργώντας πια σε μεγαλύτερους χώρους, εμπλουτίζει τα προϊόντα του.
Το όραμα των συναδέλφων που ξεκίνησαν το Συνεταιρισμό δίνει τη θέση του στην πραγματικότητα. Ελπίδες και όνειρα, έχουν τη στέγη τους στο δικό τους κατάστημα.

Παράλληλα, από το 1957 έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του και ο Συνεταιρισμός υπαλλήλων Δ.Ε.Η., ο οποίος διαθέτει στα μέλη του αποκλειστικά και μόνο διατακτικές.

Το 1984 οι δύο συνεταιρισμοί ενοποιούνται με την επωνυμία “Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Προσωπικού Δ.Ε.Η.(Συν.Π.Ε.)” και όλες οι συναλλαγές με τα μέλη, πραγματοποιούνται πλέον από τη Γραβιάς 8.

Το 1985 ανοίγει, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, το πρώτο κατάστημά του στην περιφέρεια και συγκεκριμένα στην Πτολεμαϊδα. Κατά το έτος 1987 ανοίγει δύο ακόμα καταστήματα (S/M), στις πόλεις Μεγαλόπολη και Αλιβέρι.

Οι αυξανόμενες προσδοκίες όμως και το ενδιαφέρον των Συνεταιριστών δεν σταματούν και έτσι το 1993 επεκτείνεται σε τέσσερις ορόφους ακόμα, το κατάστημα της Αθήνας (Γραβιάς 8). Το 1999 ένα κατάστημα ακόμα του Συνεταιρισμού είναι πραγματικότητα, αυτή τη φορά στην πόλη της Κοζάνης.

Διατηρεί τρία μεγάλα καταστήματα στις πόλεις ΑΘΗΝΑ, ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ και ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ.
Παρέχει υπηρεσίες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας και ασφάλειες αυτοκινήτων.

Συνεργάζεται με πλήθος επιλεγμένων επιχειρήσεων και καταστημάτων για τις επί πιστώσει αγορές των μελών του με το σύστημα των διατακτικών. Μέσω της νέας ιστοσελίδας του ενημερώνει και προβάλει τις δραστηριότητές του.

Κάναμε την παραπάνω ιστορική αναδρομή για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεώτεροι, που το δίχως άλλο οφείλουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους εκείνους, που έχοντας όραμα και με πολύ προσπάθεια δημιούργησαν ένα είδος μοναδικού κοινωνικού ιστού και στηρίγματος για τους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. και όχι μόνο.