Προφίλ του Συνεταιρισμού

65 χρόνια γράφουμε ιστορία

Το όνειρο κάποιων συναδέλφων, υπαλλήλων της ΔΕΗ, παίρνει σάρκα και οστά’’ τον Σεπτέμβριο του 1941, όπου το Υπουργείο Εργασίας εγκρίνει το πρώτο καταστατικό του προμηθευτικού συνεταιρισμού προσωπικού Η.Ε.Α.Π. Το όνειρο τους ήταν η δημιουργία ενός συνεταιρισμού, ώστε να εξασφαλιστούν τα βασικά είδη διατροφής όπως ζάχαρη, γάλα, ψωμί κ.ά. Τότε η ανταπόκριση στο κάλεσμά τους ήταν άμεση και στις 24-5-48 υπογράφεται το πρώτο μισθωτήριο ενός πρατηρίου. Και έτσι από τα δελτία και την αποθήκη στην οδό Αριστείδου, όπου προμηθεύονταν τα βασικά είδη διατροφής και υφάσματα, μετακομίζουν στην οδό Φειδίου 3Γ. Το 1984 οι δύο συνεταιρισμοί που μέχρι τότε έχουν δημιουργηθεί, ενοποιούνται δημιουργώντας τον «προμηθευτικό» συνεταιρισμό προσωπικού ΔΕΗ και όλες οι συναλλαγές με τα μέλη πραγματοποιούνται πλέον από το ιδιόκτητο κτίριο της Γραβιάς 8. Τα χρόνια περνούν και μέσα από μια συνεχή αναπτυσσόμενη πορεία, φτάνουμε στο 2007, όπου η ανάγκη και η ιδέα αυτών των ανθρώπων, γίνεται η βάση ενός είδους μοναδικού κοινωνικού ιστού και στηρίγματος για τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και των οικογενειών τους.

Σήμερα 17.000 μέλη, αριθμός που αυξάνεται καθημερινά, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της ΔΕΗ, απολαμβάνουν τις παροχές του συνεταιρισμού μέσα από τα τρία καταστήματά του, Αθήνα, Μεγαλόπολη, Πτολεμαΐδα, και σύντομα τα δύο γραφεία του: Αλιβέρι και Κοζάνη.

Η ευλαβική προσήλωση δε στον αρχικό στόχο, έχει οδηγήσει τον συνεταιρισμό σε έναν κύκλο εργασιών που συνεχώς αυξάνονται. ( 2004: 8497.719,02, 2005: 12.290.442,50 κ.ο.κ.). Ο προμηθευτικός συνεταιρισμός προσωπικού ΔΕΗ, εκτός από ολοκληρωμένες λύσεις σε ένδυση, λευκά είδη και άλλαν προϊόντα που καλύπτουν τις ανάγκες των μελών, προσφέρει υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, ασφάλειες αυτοκινήτων, συνεργάζεται μ’ ένα πλήθος επιχειρήσεων και καταστημάτων για τις επί πιστώσει αγορές των μελών του με το σύστημα των διατακτικών και μέσω της ιστοσελίδας του www.psypdeh.gr προβάλει τις δραστηριότητες και τα καινούργια προνόμιά του.